Consultanta Servicii

Evaluarea arborilor conform metodologiei ISA (International Society of Arboriculture).

"Beneficiile pe care ni le ofera arborii sunt multiple: economice, ecologice, estetice, sociale, etc… Aceste beneficii cresc direct proportional cu varsta si dimensiunea arborilor. Cu cat arborii sunt mai mari si mai batrani si beneficiile sunt mai mari.
E imposibil sa eliminam complet riscul pe care il prezinta arborii. Un anumit nivel de risc trebuie acceptat pentru a putea sa ne bucuram de beneficiile pe care acestia ni le ofera." - ISA Tree Risk Assesment Manual.

Evaluarea riscului se face din doua motive, fiecare la fel de important:

  • pentru protectia persoanelor si bunurilor
  • pentru protectia arborelui - sa nu intervenim mai mult decat e necesar

In functie de buget si particularitatile locatiei, evaluarea se poate face pe unul din cele trei nivele de detaliu specificate de ISA:

  • Inspectie Vizuala Limitata (IVL)
  • Inspectie Vizuala de Baza (IVB)
  • Inspectie Avansata (IA): analiza structurii interne a arborelui folosind rezistograful sau tomograful de arbori, inspectia in coroana, analize de laborator, etc.

Pentru fiecare arbore se va intocmi un raport care va cuprinde: nivelul de risc identificat, solutiile propuse de reducere a riscului, nivelul de risc rezidual pentru fiecare dintre acestea, perioada recomandata pentru monitorizare.

Certificarile internationale de cel mai inalt nivel pe care le detinem sunt garantia identificarii solutiei optime de interventie atat pentru sanatatea arborelui cat si pentru siguranta publicului.

  • ISA Certified Arborist - International Society of Arboriculture
  • ISA TRAQ Tree Risk Assesment Qualified - International Society of Arboriculture
  • Professional Tree Inspection - The Arboricultural Association, Marea Britanie
  • VetCERT (Veteran Tree Specialist, Consulting Level) - European Arboricultural Council

Inventarierea populatiilor de arbori

in procesul de planificare urbana. Prin analiza starii de sanatate putem face recomandari de pastrare / extragere a arborilor.

Monitorizarea activitatii operatorilor ce intervin asupra arborilor

La cererea autoritatilor locale putem evalua activitatea firmelor ce ingrijesc arborii. Raportul final cu rezultaele evaluarii va include concluzii referitoare la: executarea corecta a lucrarilor, respectarea normelor SSM, impactul lucrarilor de constructie asupra arborilor si sigurantei publice, etc.

<